De omgeving

Het huis ligt op een landgoed van ruim 4 hectare groot, op het kalkstenen plateau boven het dorp Larnagol. De omgeving is zeer geschikt voor wandelen, fietsen of paardrijden bij één van de vele maneges in de buurt. Er zijn volop activiteiten te ondernemen, zoals kanovaren op de Lot en de Cele, speleologie, golf op de publieke golfbaan in Villefranche de Rouergue, roeien en waterskiën op het ” plan d’eau” van Cajarc. Kortom te veel om op te noemen.
Voor de natuurliefhebbers is er ook voldoende te beleven. Naast het wild dat nog vrij rond loopt (ook in de bossen rondom het huis) zijn er prachtige vogels te spotten. Er kan op forel en andere zoetwatervissen worden gevist.
In Cajarc en Limogne, beiden op 10 minuten rijden, worden regelmatig lokale markten gehouden en zijn verschillende winkels en restaurants te vinden.
De twee belangrijkste steden van de Lot regio zijn Figeac en Cahors, en net over de grens in het departement de Aveyron, Villefranche-de-Rouergue. Allen zijn gelegen binnen 30 à 40 minuten rijden van Mas de Comte.

Langs de rivieren de Lot en Célé treft u een gevarieerd landschap aan. U kunt hiervan bijvoorbeeld genieten op de rivierboten die van Bouzies varen naar Cahors en vervolgens naar Luzech. Hier vindt u ook prachtig bewaard gebleven middeleeuwse dorpjes zoals St-Cirq-Lapopie, Rocamadour, Conques, Najac, enz. In de nabijheid bevinden zich verder o.a. de prehistorische grotschilderingen in Pech-Merle, en het 13e eeuwse Chateau de Cenevières.
Eten is mogelijk in één van de lokale restaurants, deze bieden eten tegen redelijke prijzen. De streek is bekend om regionale delicatessen als truffels en foie gras en uiteraard de donkere Cahors wijn, met zijn eigen kenmerkende smaak.

Bekijk hieronder een film met de hoogtepunten in onze regio.